۱۴۰۰ خرداد ۱۶, یکشنبه

  جدید؛ برای بازگشت آمریکا به برجام شرط بگذاریم



یکی از شرط‌ها برای بازگشت آمریکا به برجام باید عدم ارسال اورانیوم غنی سازی شده در ایران به روسیه باشد که می‌تواند زیر نظر آژانس در داخل کشور پلمپ شده و باقی بماند.

نماینده قم و رئیس

کمیسیون امنیت مجلس شورای اسلامی گفت: برای آنکه آمریکا به برجام برگشته و ما از چاله به چاه نیفتیم، باید شرط‌هایی بگذاریم و تضمین‌هایی قرار دهیم.

به گزارش ایرنا، مجتبی ذوالنوری گفت: والله من هیچ فرد و مسئول اصولگرایی را نمی‌شناسم که مخالف اجرای برجام و رفع تحریم‌ها باشد، اما باید شرط‌ها و تضمین‌هایی را قرار دهیم.

وی با بیان اینکه اگر آمریکا بدون قید و شرط به برجام برگردد، مکانیسم ماشه را فعال می‌کند، گفت: در این زمینه تضمین‌های قابل دریافتی وجود دارد و اگر در سال‌های گذشته فرصت سوزی نشده بود، می‌توانستیم غربی‌ها را زودتر به پای میز مذاکره بکشانیم.

ذوالنوری با اشاره به قانون اقدام راهبردی و جرم انگاری برای عدم اجرای درست آن، تصریح کرد: یکی از شرط‌ها برای بازگشت به برجام باید عدم ارسال اورانیوم غنی سازی شده کشورمان به روسیه باشد که می‌تواند زیر نظر آژانس در داخل ایران پلمپ شده و باقی بماند.

وی در ادامه افزود: یکی دیگر از شرط‌ها برای بازگشت به برجام باید عدم جمع آوری سانتریفیوژ‌ها باشد و آن‌ها می‌توانند زیر نظر آژانس خالی شده و به آن‌ها گاز تزریق نشود و هر دو هفته نیز مورد بررسی و بازدید قرار بگیرند تا در صورت نقض عهد‌های مجدد، بتوانیم بلافاصله آن‌ها را راه اندازی کنیم.

سیگنال‌ها و روایت‌های تازه از مذاکرات وین
یکشنبه، 9 خرداد ماه 1400 = 30-05 2021

در یک هفته اخیر سیگنال‌های تازه ای در مذاکرات برجام صادر شده است که برخی آن را منفی ارزیابی می‌کنند و معتقدند که ممکن است مذاکرات تا پس از انتخابات در ایران به نتیجه نرسد.

یک خبرنگار آمریکایی به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفته: ما میزانی از پیشرفت در زمینه احیای برجام از سوی دو طرف داشتیم؛ اما شفاف‌ سازی به معنای رسیدن به اتفاق‌ نظر نیست. هنوز اختلاف‌نظرهایی وجود دارد… برخی از این اختلاف‌نظرها، مسائل مهمی هستند.

رسانه های داخلی در این باره نوشتند: در حالی اکنون سخن از احتمال طولانی تر شدن مذاکرات مطرح می شود که تا هفته پیش این امیدواری وجود داشت که در این دور نتیجه ملموسی از گفت و گو ها بیرون بیاید. حالا این بحث مطرح است که محافظه‌کاری مقامات در ایران و غرب در اعلام جزییات بیشتر از وضعیت مذاکرات مرتبط به تحولات انتخاباتی در جمهوری اسلامی است.

روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران در این رابطه نوشته است: “با گرم شدن رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران، در کنار سکوت خبری اروپایی‌‌‌‌ها از مذاکرات وین، آمریکایی‌‌‌‌ها هم بیشتر از قبل درباره دور از دسترس بودن توافق صحبت می‌کنند. ظاهراً دو ماه مانده به تغییر دولت در ایران، طرف مقابل که برنامه‌هایش برای دستیابی به توافق آنطور که می‌خواست پیش نرفته است، حالا انگیزه کافی برای به نتیجه رساندن مذاکرات ندارد.”

امیر علی ابوالفتح کارشناس روابط بین الملل در این باره گفته: طرفین تاکید می کنند که امیدوارند به نتیجه برسند اما کار به سادگی آنچه گفته می شود نیست برای اینکه نظام به دنبال اجرای کامل برجام است و ضمن اینکه تضمین های لازم خواسته شده حال اینکه آمریکا چقدر حاضر به تضمین دادن باشد و از ما چیز اضافه ای طلب نکند مشخص نیست.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

  دادگاه تجدیدنظر؛ بنجامین بریر به ۸ سال و ۸ ماه حبس محکوم شد خبرگزاری هرانا – شعبه ۷