دیدگاهها
قرارداد خائنانه با چین، قطعه سازان ایرانی ورشکسته میشوند
یک عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو درباره توافق وطن فروشانه با چین گفته: تیراژهای خودروسازیهای داخلی بالا نیستند در نتیجه چینیها به راحتی میتوانند قطعهسازان ایرانی را از دور رقابت خارج کنند.
به گزارش رادیو بین المللی
فرانسه، امیرحسن کاکایی به خبرگزاری ایلنا در پاسخ به سوالی در مورد امکان همکاریهای صنعتی با چین در حوزه خودرو گفت: تجربه ما چنین همکاری را نشان نمیدهد؛ چینیها برای توسعه تولید داخلی ما کمک نمیکنند، شاید برای مونتاژ بهتر کمک کنند. تجربه گذشته نشان میدهد که چینیها از نظر تولید به شدت تمامیتخواه هستند.این استاد دانشگاه تاکید کرد: با حضور چینیها که ما تجربه کار با آنها در صنعت خودرو را داریم، به شدت قطعهسازان با مشکل مواجه میشود و با این چالش، در کنار ضربهای که چند سال پیش خوردند بسیاری از آنها ورشکسته خواهند شد.
رشوه دادن چینی ها و به فساد کشیدن طرف مقابل
رفتارهای تجاری چین در رشوه دادن و به فساد کشیدن طرف مقابل است…چرا هزاران میلیارد تومان خرج رسانههای دولتی میشود اما نمیتوانند حریف چند سایت خارج نشین باشند؟
به گزارش ایلنا، نشست مجازی بررسی برنامه همکاریهای جامع ۲۵ ساله با چین برگزار شد. در این نشست مجازی فرشاد مومنی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: پرسش اصلی اینکه، چرا این همه پنهان کاری صورت میگیرد؟ و چرا حاکمیت خود را در موضع پنهانکار قرار میدهد؟ مگر این سند چه جزئیاتی دارد؟ این شیوه دنبال شده، بسیار بد و زاینده بدگمانی است.
وی ادامه داد: کیفیت این قرارداد و اینکه چگونه و در چه شرایطی بسته شده باشد بسیار مهم است. از نظر کیفیت نکات بسیار نگرانکننده وجود دارد مانند حرفهای سست و بیپایه برخی مقامات رسمی که میگویند انتشار جزییات ضرورت ندارد و این خواست طرف چینی است که جزئیات آن منتشر نشود، آیا خواست یک طرف باید برتری داشته باشد؟
مومنی یادآور شد: کسانی که از موضع ملی ابراز نگرانی میکنند را محق میدانم. باید توجه داشت در ۱۵۰ سال اخیر، ایران در بیش از ۹۰ درصد تعاملات خارجی خسارت بزرگی را متحمل شده و در هر دورهای هم که موفقیت داشتیم رکن اصلی آن شفافیت بوده، یعنی عدم شفافیت همیشه موجب خسارت شده است.
وی افزود: تمام خواستههای چین در این سند مطرح و تضمین این خواستهها هم نشان داده شده است اما از اول تا انتها اثری از خواستههای ایران نیست و این سرشار از نگرانی است. چین استراتژی و ابزار مشخص را دارد اما ما فاقد استراتژی هستیم، ما در این موضوع هیچ اولویتی نداریم و این میتواند خطرناک باشد.
مومنی افزود: یکی از جنبههای به شدت نگران کننده در تمام دنیا، رفتارهای تجاری چین در رشوه دادن و به فساد کشیدن طرف مقابل است. ما در یک کار کارشناسی روابط ایران و چین را ارزیابی کردیم و طی دو دهه اخیر و به ویژه در ۱۰ سال گذشته به طور متوسط، آمار حجم تجارت سالانه دو کشور بین ۵ تا ۱۰ میلیارد دلار تورش دارد و این یعنی فساد. با مشاهدات سطحی هم میتوان این موضوع را دید.
دیگر سخنران این نشست مجیدرضا حریری، رییس اتاق بازرگانی ایران و چین، اظهار داشت: به نظرم در کنار پرداختن به برنامه جامع ۲۵ ساله، باید به برخی نکات مملکتی هم اشاره کرد. اینکه چرا دیوار بیاعتمادی بین حاکمیت و مردم تا این اندازه بلند است؟ چرا هزاران میلیارد تومان خرج رسانهها میشود اما نمیتوانند حریف چند سایت خارجنشین باشند؟ چرا در موضع ضعف هستیم و ابتکار عمل در تبلیغات سیاسی را نداریم؟ و معمولاً در زمین طراحی شده توسط آنها بازی میکنیم.
وی همنچنین گفت: دولت در زمینه قرارداد ۲۵ ساله با چین هیچ اختیاری ندارد و همه تصمیمات زیر نظر رهبری است.
هشدار به چین؛ این فرقه تبهکار نماینده مردم ایران نیست
شماری از فعالان داخل و خارج ایران در نامهای اعتراضی به رئیسجمهوری چین، سند همکاریهای ۲۵ ساله جمهوری اسلامی و چین را قراردادی فاقد اعتبار و غیر انسانی خواندند و هشدار دادند که رژیم حاکم نماینده مردم ایران نیست.
به گزارش رادیو فردا، در این نامه که خطاب به شی جینپینگ نوشته شده، آمده است سند جامع همکاری میان دو کشور در «نزد ملت ایران یادآور قراردادهای ننگینِ ترکمانچای و گلستان است، بنابراین انتظار داریم با فراخواندنِ وزیر امور خارجهی خود به پکن از پیگیری این قرارداد جلوگیری به عمل آورید».
این نامه میافزاید که جمهوری اسلامی «نماینده ملت ایران نیست» و این قرارداد را صرفا با هدف نجات خود از سرنگونی و فروپاشی امضا کرده است.
کنشگران و فعالان معترض به این قرارداد از جمله نرگس محمدی و محمد نوریزاد، کید دارند که «قرارداد استراتژیک ۲۵ ساله در تعارض با منافع ملی ایران است و به لحاظ اخلاقی، سیاسی، حقوقی و انسانی مردود است.
سایر منتقدان این توافق از جمله وزارت خارجه آمریکا نیز آن را با عهدنامه ترکمانچای بین ایران و روسیه تزاری مقایسه میکنند؛ عهدنامهای که بر اساس آن ایران کنترل بخشهای بزرگی از سرزمین خود در جنوب قفقاز را از دست داد و آنها را به روسیه واگذار کرد.
نگذاریم ایران را بفروشند و ایرانی را به بردگی بکشانند
بیانیه بنیاد میراث پاسارگاد: رییس جمهور پیشین حکومت اسلامی اعلام کرد که: «پیش نویس این قرارداد، پنهانی و دور از چشم ملت ایران تهیه شده، و مفاد آن خلاف منافع ملت و کشور است».
گفته های احمدی نژاد، که خود یکی از ارکان این رژیم بوده است، (و اکنون به دلایلی ناروشن مقابل بخشی از رژیم ایستاده و دهان به راستگویی گشوده) نشان می دهد که شایعه ی «قرارداد 25 ساله ی پنهانی بین حکومت اسلامی و دولت چین» که مدتهاست سبب نگرانی های شدید برخی از کارشناسان اقتصادی، و بسیاری از مردمان آگاه و دلسوز ایران شده، یک واقعیت است.
واقعیتی که سخنگوی وزارت خارجه رژیم اسلامی نیز به ناچار آن را تایید کرده است؛ با این توضیح شرم آور که: « سند همکاریهای جامع و راهبردی بیست و پنج ساله ایران و چین افتخارآمیز و به نفع روابط راهبردی دو کشور است»
در عین حال اکنون روشن است که ادعای نشریه انگلیسی پترولیوم اکونومیست (سوم سپتامبر 2019) نیز، در مورد این قرارداد و پس از سفر ظریف به چین کاملا درست بوده است.
پترولیوم در آن زمان نوشت: «موضوع این قرارداد 25 ساله فروش و کنترل «بخش های انرژی، نفت و گاز و زیرساخت های حمل و نقل و جاده ها» به کشور چین در مقابل 400 میلیارد دلار می باشد. در سند پیش نویس قید شده است که نفت و گاز ایران به طور توافقی از قبل به چین فروخته می شود اما چین می تواند پول محصولات خریداری شده را با دو سال تاخیر پرداخت کند».
مسئولین حکومت اسلامی حاکم بر ایران سال هاست که علاوه بر بی توجهی های عمدی و ویرانگری های گسترده در حوزه ی میراث های فرهنگی، تاریخی و طبیعی غیرمذهبی ایران، بخش هایی از ثروت های فیزیکی و غیرفیزیکی ایرانیان را «سخاوتمندانه» به حکومت هایی بخشیده اند که مدافع عملیات انسان ستیزانه و ضد ایرانی این رژیم هستند. همچنین حکومت اسلامی درسه دهه گذشته چندین قرار داد مخفیانه با کشورهای مختلف امضا کرده که هر کدام از آن ها نه تنها ایران امروز را فقیرتر و عقب مانده تر از اکنون می سازد، بلکه ایران فردا و نسل آینده را نیزدر وضعیتی خطرناک و متزلزل قرار خواهد داد.
هموطنان گرامی، شما در هر کجای ایران و جهان که باشید، مالکین واقعی ایران و همه ی ثروت های آن هستید. از نظر قوانین بین المللی هیچ حکومتی نمی تواند که بدون اطلاع و موافقت کامل شهروندان ذره ای از اموال آن ها را به دیگران ببخشد، بفروشد و یا حیف و میل کند.
قرارداد اخیر حکومت اسلامی اگر به مرحله نهایی برسد، درواقع حکم فروش ایران و بردگی ایرانیان را دارد. ایرانیان نه تنها مثل همیشه هیچ بهره ای از دلارهایی که به دست حکومت اسلامی می رسد نخواهند برد، بلکه برای بیست و پنج سال باید حضور اربابان و اشغالگران تازه ای را، در کنار اشغالگران کنونی در سرزمین شان تحمل کنند.
هموطنان عزیز و گرامی ممکن است اعتراض شما مثل همیشه اثری در تصمیم گیری های این حکومت دیکتاتوری و غیرقانونی نداشته باشد اما سکوت شما، و به ویژه افراد و گروه هایی که خود را اپوزیسیون حکومت اسلامی حاکم بر ایران می دانند، می تواند نوعی موافقت و یا بی توجهی نسبت به این خرید و فروش غیر انسانی و ضد ملی به حساب آید.
صدای اعتراض شما، به هر شکلی که باشد، نشانه ی مخالفت شما با فروش ثروت های ملی ایرانیان است. اجازه ندهید که حکومت اسلامی آزادی کشِ و مردم ستیز، به نام شما هموطنان تان را به بردگی بیگانگان بکشاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر