مصونیت دهی فوقالعاده واکسن فایزر پس از دوز اول
طبق نتایج یک پژوهش در اسرائیل، تزریق دوز اول واکسن فایزر نیز میتواند مصونیتدهی بالایی ایجاد کند. نتایج این پژوهش نشان میدهد که تاثیر واکسن فایزرـ بایونتک در این کشور بسیار مثبت بوده است.
یک بررسی مطالعاتی جدید
در ارتباط با واکسیناسیون با واکسن مشترک دو شرکت آمریکایی و آلمانی فایزر ـ بایونتک در اسرائیل نشان میدهد که این واکسن حتی پس از تزریق اولین دوز نیز مصونیت بسیار بالایی علیه ویروس کرونا ایجاد کرده است.به گفته مرکز درمانی “شیبا” در نزدیکی تلآویو، ۱۵ تا ۲۸ روز بعد از تزریق دوز اول این واکسن میان هفت هزار و ۲۱۴ تن از کارکنان این بیمارستان کاهش ۸۵درصدی ابتلای علامتدار به ویروس کرونا مشاهده شد.
همچنین طبق نتایج این بررسی مطالعاتی که روز جمعه ۱۹ فوریه در مجله پزشکی لانست یا “The Lancet” منتشر شده، در همین مدت از ابتلای بدون علامت نیز در میان افراد تحت بررسی، ۷۵ درصد کاسته شده است.
آرنون آفک، مدیرکل مرکز درمانی شیبا میگوید، این نتیجه میتواند تکیهگاهی برای دولت بریتانیا باشد تا تصمیم خود برای واکسیناسیون شهروندانش با یک دوز را عملی کند. دولت بریتانیا تصمیم گرفته که فاصله زمانی میان تزریق اولین و دومین دوز واکسن فایزرـ بایونتک را به ۱۲ هفته افزایش دهد تا بتواند شهروندان بیشتری را هرچه سریعتر واکسینه کند.
شرکت داروسازی فایزر توصیه کرده بود که فاصله زمانی تزریق این دو دوز سه تا چهار هفته باشد.
یافتههای قبلی حاکی از آن بودند که یک هفته پس از تزریق دوز دوم ابتلای علامتدار به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
بر اساس دادههای اولیه شرکت بیمه درمانی کلالیت، میزان مصونیتدهی واکسن فایزر ۹۴ درصد اعلام شده بود.
تزریق واکسن فایزر در اسرائیل ۱۹ دسامبر ۲۰۲۰ در بیمارستانها و مراکز درمانی آغاز شد. واکسیناسیون عمومی در اسرائیل در مقایسه با سایر کشورها بسیار سریع پیش رفت. این کشور با ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت خود در واکسینه کردن شهروندانش در سطح جهان پیشگام محسوب میشود.
واکسن آمریکایی بیوانتک فایزر در صدر بیشترین ایمنی
ژورنال پزشکی لنست، گزارشی از میزان اثرگذاری واکسنهای کرونا منتشر کرده است. بر اساس این گزارش بین واکسنهای موجود، واکسن بیوانتک فایزر که محصول مشترک آمریکا و بلژیک است، با کارایی ۹۵ درصد درصد، بیشترین ایمنی را در بدن ایجاد میکند. بعد از آن، واکسن شرکت آمریکایی مودرنا، با ۹۴ درصد قرار دارد.
در این گزارش همچنین برآورد شده است که احتمالا میزان اثرگذاری این واکسنها روی انواع جهش یافته ویروس کرونا متفاوت خواهد بود.
میزان اثربخشی چهار واکسن دیگر نیز به این ترتیب گزارش شده است: واکسن آمریکایی نوواوکس با اثربخشی ۸۹ درصد، واکسن آکسفورد-آسترازنکا، تولید مشترک بریتانیا و سوئد، با ۷۰ درصد کارایی، واکسن جانسون اند جانسون، محصول مشترک آمریکا و بلژیک با ۶۶ درصد کارآیی و میزان تاثیرگذاری واکسن چینی سینوواک تنها ۵۰ درصد برآورد شده است.
تو دهنی ۱۵ میلیون انگلیسی به خامنه ای
نخست وزیر انگلیس واکسینه شدن ۱۵ میلیون شهروند این کشور طی ۱۰ هفته را «نقطه عطف» خواند. تزریق نخستین دوز واکسن فایزر در بریتانیا ۸ دسامبر آغاز شد و در این کشور از هر دو واکسن فایزر و آکسفورد استفاده میشود.
به گزارش یورونیوز، شمار افراد واکسینه شده در برابر بیماری کووید-۱۹ در بریتانیا در حالی از مرز ۱۵ میلیون تن گذشت که از تزریق نخستین دوز این واکسن در این کشور کمتر از ۱۰ هفته میگذرد.
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا موفقیت مرحلهٔ نخست واکسیناسیون سراسری در این کشور را یک «نقطهٔ عطف برجسته» خواند و گفت دولتش توانسته به وعدهٔ خود وفا کند و تمامی داوطلبان را در ۴ گروهی که در اولویت هستند واکسینه کند.
وی افزود: «هنوز راه درازی در پیش داریم و قطعا دستاندازهایی در مسیر هست. اما هرچه باشد حالا به اولین هدف خود رسیدهایم و میدانم که با اطمینان بیشتری پیش میرویم.»
مت هنکاک، وزیر بهداشت بریتانیا نیز برنامهٔ واکسیناسیون سازمان بهداشت این کشور را «بزرگترین و سریعترین برنامه در اروپا و در تاریخ سازمانهای بهداشتی» خواند.
وی با تأکید بر آنکه اکنون «از هر چهار فرد بالغ، یک نفر» در این کشور واکسینه شده از همگان خواست برای واکسینه شدن قدم پیش بگذارند و افزود: «واکسن زدن راه ما بهسوی آزادی است.»
اسراییل: داروی درمان بیماران کرونایی را تولید کردیم
پنجشنبه، 23 بهمن ماه 1399 = 11-02 2021
مرکز پژوهشی بیمارستان ایخیلوف در تلآویو اسراییل اعلام کرده داروی سی بی ۲۴ درمان بیماری کووید۱۹ را یافته است. این دارو به صورت تنفسی وارد ریه میشود و بیماران مبتلا به کرونا را درمان میکند. این دارو برای تولید انبوه به تایید سازمان بهداشت جهانی نیاز دارد اما هم اکنون در اسراییل مورد استفاده قرار گرفته است. بنیامین نتانیاهو «نخستوزیر اسراییل» برای تقدیر از پزشکی که این دارو را تولید کرده در این بیمارستان حاضر شده است.
بیمارستانی در شهر تلآویو اسرائیل از آزمایش یک داروی کارآمد برای درمان بیماری کووید-۱۹ خبر داد. شبکه خبری اسرائیلی «آی۲۴نیوز»، از آزمایش دارویی برای بیماری کووید-۱۹ در مرکز درمانی سوراسکی تلآویو خبر داد و از قول ندیر آربر، سازنده دارو، آن را در مقابله با بیماری تا ۹۶درصد کارآمد اعلام کرد.
بنابر این گزارش، پروفسور ندیر آربر، پزشک مرکز پیشگیری از سرطان بیمارستان سوراسکی، این دارو را که EXO-CD24 نامیده میشود، برای بیماران با شرایط متوسط و حاد بیماری کووید-۱۹ تجویز کرده که در ۹۶ درصد موارد مؤثر بوده است.
این پروفسور اسرائیلی داروی ابداعی تیم خود، که با استفاده از پروتئین CD24 ساخته شده است، را درمانی «ارزان و مؤثر» معرفی میکند.
دکتر شیران شاپیرا، مدیر آزمایشگاه آربر که بیش از دو دهه درمورد پروتئین CD24 تحقیق کرده است، میگوید این واکسن «بر پایه اگزوزومهایی ساخته شده است که در بدن از غشای سلول آزاد و در ارتباط بین سلولی بهکار گرفته میشوند. ما اگزوزوم ها را با پروتئین CD24 که نقش مهمی در تنظیم سیستم ایمنی بدن دارد، تقویت میکنیم». از میان ۳۰نفر بیماری که این دارو را دریافت کردهاند، در ۲۹ نفرشان نشانههایی از بهبودی در عرض دو روز دیده شده و سه تا پنج روز بعد، از بیمارستان مرخص شدهاند.
حالا قرار است با تجویز دارو برای گروه بزرگتری از بیماران، کارآمدی آن در سطح بالاتری سنجیده شود، اما هنوز مشخص نیست آیا این دارو بر گونههای جهشیافته ویروس کرونا هم که نخستینبار در بریتانیا، آفریقا و برزیل ردیابی شدهاند، اثرگذار است یا خیر.
اسرائیل در واکسیناسیون شهروندان این کشور علیه بیماری کووید-۱۹ در جهان پیشرو است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر