۱۳۹۹ اسفند ۱, جمعه

  هستند

ثروت جمکران برای آخوندها/فاضلاب برای فقرا+تصاویر



تصاویر زیر: فقر و محرومیت در نزدیکی جمکران قم….نامش اسماعیل آباد است، سکونتگاهی در نزدیکی جمکران قم و چسبیده به بافت شهری قم؛ اما در گذر از این منطقه چیزی به اسم آبادی به چشم نمی‌خورد.

خبرگزاری مهر نوشت: این منطقه که ۲۵ درصد جمعیت آن ایرانی و مابقی از اتباع خارجی هستند؛

۴۰ سال قبل در سایه نبود نظارت‌های لازم بر ساخت و سازهای شهری به صورت غیرمجاز و با حداقل امکانات از جمله آب و برق پدید آمده و امروز این سکونت‌گاه غیر رسمی، وصله ناجوری برای کلان شهر قم به شمار می‌رود. معضل‌ها و آسیب‌های اجتماعی از جمله ناامنی، اعتیاد، محرومیت، انباشته زباله، فقدان ایمنی خانه‌ها در پس بی‌توجهی نهادهای مسئول در این منطقه دیده می‌شود و نبود امکانات شهری از جمله گاز، فاضلاب، مرکز آموزشی و درمانی زندگی اهالی این سکونت‌گاه را با سختی و دشواری مواجه کرده است.

مرگ، سهم کودکان محروم از ثروت خوزستان

مرگ دردناک کودکی سه ساله در کانال فاضلاب منطقه محروم کوت‌عبدالله در حاشیه شهر اهواز روزهای گذشته خبرساز شد مرگی که اولین مورد از این نوع نبوده است. شادی مکی در گزارش زیر برای رویداد۲۴، به ماجرای دردناک و تلخ مرگ این کودک پرداخته است. روز یکشنبه ۲۶ بهمن، دانیال ناصری به هوای بازی‌های کودکانه کمی از خانه خود دور می‌شود بدون آنکه بداند قرار است آخرین گام‌های زندگی کوتاه خود را بردارد.

کودک ۳ ساله حوالی عصر به داخل جوی نسبتا بزرگ و روباز یکی از محلات کوت عبدالله می‌افتد که از لجن سیاه و قیرگون آکنده است، او جان خود را در میان لجن و تعفن از دست می‌دهد در حالیکه پیکر بی‌جان او چند ساعت بعد از میان فاضلاب بیرون کشیده می‌شود.به گفته افراد آگاه محلی مشکلات مرتبط با ساماندهی فاضلاب شهرستان کارون (کوت عبدالله) سال‌هاست که ادامه دارد. مشکلاتی که البته مخصوص کوت عبدالله نیست و در سایر شهر‌های خوزستان هم مشاهده می‌شود.مرگ دانیال نواصری تنها مورد مرگ و میر کودکان خردسال در کانال‌های فاضلاب و لجن‌آگین خوزستان نیست و طی ۲ سال اخیر چندین و چند مورد از چنین مرگ‌های دلخراشی در شهر‌های مختلف این استان ازجمله خرمشهر، شادگان، اهواز بندرماهشهر و … گزارش شده است.

گزارش محرمانه شهر اهواز؛ بیماری بدلیل آلودگی آب
سه شنبه، 23 دی ماه 1399 = 12-01 2021

روزنامه همدلی امروز به‌نقل از محمدرضا ایزدی رئیس کمیسیون تحقیق، نظارت و بازرسی شورای شهر اهواز نوشت: «چند ماه، اسناد و مدارک محرمانه از بایگانی شرکت آبفا به من ارائه می‌شد مبنی بر این‌که، مرکز بهداشت، ابتلای مردم به هپاتیت A را گزارش داده بود یعنی تلاقی آب و فاضلاب موجب بروز بیماری روده‌ای شده بود اما به این موارد توجهی نشد».

این روزنامه ضمن اشاره به این‌که این جنایت علیه مردم خوزستان مربوط به امسال و جدید نیست از قول رئیس مرکز بهداشت خوزستان در سال۹۷ می‌نویسد: «به‌دلیل آلودگی آب خوزستان طی همان سال۳۴مورد بیماری هپاتیت A فقط در شهرستانهای مسجد‌سلیمان و ایذه مشاهده شده است».

همدلی سپس از قول محمد علوی، رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه می‌کند: «بعد از مسأله سیل در خوزستان و آبگرفتگی و بالا زدن فاضلاب در کوت عبدالله شهرستان کارون، موارد متعددی از هپاتیت A در این مناطق گزارش شد».

وام خارجی برای “فاضلاب” را هم بالا کشیدند!

گزارش قبلی: فاضلاب شهر اهواز در حالی خیابان‌های این شهر را به تصرف خود درآورده است که از سالها پیش قرار بود با وام بانک جهانی، مشکل فاضلاب حل شود، اما هیچ‌گاه مشخص نشد این پول دقیقاً به چه مصرفی رسیده است.

درویش‌علی کریمی، مدیرعامل اسبق آبفای اهواز در این باره به ایرناپلاس می‌گوید: ۱۵۰ میلیون دلار وام مشروط توسط بانک جهانی اختصاص داده شد؛ البته مشروط بر اینکه دولت هم آورده‌ای داشته باشد. دولت مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار تعیین کرد و این پول با نرخ دلار ۱۰۰۰ تومانی سال ۱۳۸۳ میزان ۲۵۰ میلیارد تومان بود. این عدد می‌توانست شهر اهواز را از لحاظ وضعیت آب و فاضلاب زیرورو کند. پنج سال تعهد اجرای کار بود. این وام سه سال تعهدنامه تنفس داشت. یعنی بعد از هشت سال بازپرداخت وام شروع می‌شد. در مورد بازپرداخت، ما تمام تلاش خود را کردیم و به عهده نگرفتیم. چون آب و فاضلاب توان بازپرداخت نداشت و بازپرداخت هم به گردن دولت افتاد. یعنی ۱۵۰ میلیون دلار ارائه شده ازطرف بانک جهانی به‌علاوه ۱۰۰ میلیون دلار دولت برای هزینه کردن به مجموعه آب و فاضلاب سپرده شد. من فقط در گرفتن این وام نقش داشتم، چون در سال ۸۴ از این مجموعه رفتم و مدیرعامل بعدی یعنی آقای حبیب‌الله مرادی به‌جای من آمدند و من هیچ اطلاعی از نحوه هزینه‌کرد این وام ندارم.

منتشرشده در اخبار | دیدگاه‌ها برای ثروت جمکران برای آخوندها/فاضلاب برای فقرا+تصاویربسته هستند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

  دادگاه تجدیدنظر؛ بنجامین بریر به ۸ سال و ۸ ماه حبس محکوم شد خبرگزاری هرانا – شعبه ۷