در کشور ؛ مرگ روزانه ۱۵ نفر
خبرگزاری هرانا - آمار قربانیان خودكشی در كشور در 8 ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ، 4/2 افزایش یافته است بطوریكه امسال ، روزانه 15 نفر در اثر عمل به خودكشی فوت كرده اند. در سال 98 ،
شایع ترین روش خودكشی ، حلق آویز بوده است و بیش از 21 درصد خودكشی كرده است ، با خوردن سموم اتفاق افتاده است و هنوز هم مصرف عمدی قرص برنج را نشان می دهد بهترین روش خودكشی در پایتخت و پس از آن در استان های متكی به كشت و زرع است.همچنین برای گزارش وزارت بهداشت ، از ابتدای اسفند ۹۸ تا پایان خرداد امسال ، ۶۷۳۶ نفر در اثر مسمومیت با مشروبات الكلی تقلبی به بیمارستان مراجعه می كنند كه ۱۰۴۳ نفر جان خودشان را از دست داده اند. معیار بیکاری و بحرانی آنها ، مشکلات اجتماعی و سیاسی ، سرخوردگی های خانوادگی ، همچنان با همه چیز ویروس کرونا و اعمال محدودیت های اجتماعی از مهمترین دلایل خودکشی در ایران است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتماد ، یک منبع آگاه در سازمان پزشکی قانونی کشور ، خبر داد که آمار قربانیان خودکشی در 8 ماه امسال از ابتدای فروردین تا پایان آبان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ، 4/2 افزایش یافته است.
افزایش 42.8 درصدی تعداد قربانیان خودکشی در خرید 8 ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ، در حال حاضر در گزارش سازمان پزشکی پزشکی قانونی ثبت شده است که سال 1398 ، تعداد کل قربانیان خودکشی در کشور ، 541 نفر بودجه است.
با یک محاسبه ساده ، گفتنی است که سال ۱۳۹۸ ، به طور متوسط ، روزانه ۱۴ نفر و در طول ۸ ماه از سال (معادل ۲۴۶ روز) ۳۴۴۴ نفر از مردان و زنان هموطن ، جان خود را به اثر خود را از دست داده در حال حاضر است ، روزانه 15 نفر در اثر اقدام به خودكشی فوت كرده اند و حالا نیز می نویسیم: «بنا به آمار تجمیعی تعداد قربانیان خودكشی از 8 ماه سال جاری ، 3588 نفر از هموطنان ، جان خود را بر اثر خودكشی از دست داده این آمار ، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ، 42٪ افزایش یافته است. »
روانپزشکان بر این باورند که باعث افزایش معنادار تعداد قربانیان خودکشی در کشور می شود ، باید با تغییر و رخداد سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی در هر دوره زمانی خاص بررسی و ریشه بندی شود.
دسترسی نابرابر به منابع و خودکشی کودکان در ایران
انتشار اخبار متعدد در مورد کودکان خودکشی و نوجوانان در چند ماه اخیر در ایران حساسیت نسبت به این موضوع بالا برده و حالا بیش از گذشته در مورد پدیده خودکشی صحبت می کنید.
اعتماد به نفس در روزنامه اعتماد ، مسئول واحد مشاوره و صدای یارا انجمن حمایت از حقوق کودکان گفت: فشار را در سطح مختلف جامعه افزایش می دهد و در ابعاد مختلف اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و ... در شکل گرفتن خودکارشی موثر است. خودكشی یك اتفاق ناگهانی نیست و پدیده ندارد چندوجهی و متاثر از عوامل مختلف است. علاوه بر شخصی ، عوامل کلان در سطح جامعه نیز باعث افزایش در افزایش آمار خود را دارند. شکاف طبقاتی و فقر ، بیکاری ، کاهش سطح رفاه عمومی ، نابرابری های اجتماعی و اقتصادی ، انواع تبعیض نسبت به گروه های مختلف و وضعیت نابسامان اقتصادی دست به دست هم باعث کاهش کیفیت زندگی ، کاهش حس امید به زندگی و کاهش اعتماد به نفس اجتماعی و در سایر موارد باعث انزوای اجتماعی شود که این شرایط برای هر کشوری یک وضعیت هشداردهنده باشد. آنچه در ویژگی مداخلات کارآمد در پیشگیری از خودکشی بین انواع مختلف متفاوت است مربوط به عملکرد کشورها در مدیریت عوامل تأثیرگذار بر روی خودکشی است که با مدیریت عامل دیگری است. دسترسی برابر با منابع و کاهش نابرابری ها از جمله برنامه های تأثیرگذار بر کاهش آمار خودکشی وجود دارد. در همین راستا توجه شما را به چند نمونه آماری که در شکل گیری پیام های صدمه دیده نقش آنها را جلب می کند:
- ۷۳۲۳ ازدواج زنان ۱۰ تا ۱۴ ساله
-۵ ازدواج مردان کمتر از ۱۵ سال
-۴۸۴۴ ازدواج مردان ۱۵ تا ۱۹ ساله
-۳۶۰۱۳ ازدواج زنان ۱۵ تا ۱۹ سال
-۳۴۶ نوزاد از مادرانی به دنیا آمده است کمتر از ۱۵ سال دارند.
-۱۶۵۶۸ نوزاد از مادران ۱۵ تا ۱۹ ساله متولد شده اند.
فاجعه ۷ خودکشی نوجوانان در ۶ روز!
اما خودکشی دانشآآموز ۱۲ ساله در منطقه سعادتآآباد فجیعِترین خودکشی این روزهاست. ۲۲ آذر ماه این حادثه تلخ رقم خورد. پسر نوجوان قبل از مرگش ، دوربین فیلمبرداری را روشن کرده است و در مقابل دشمن انگیزه خود را از این مرگ بیان می کند. «از زندگی خسته شدم و دیگر نمی توانم به زندگی ادامه دهم.
خودکشی های نوجوانان در پایان دهه ۹۰ همه را در شوک و بهت فرو برده است. آمار بالای خودکشی ها و روش های تکاندهنده این مرگ خودخواسته شما یک فاجعه را نشان می دهد. اطلاعات سالنامه آماری مرکز آمار ایران که مربوط به سالهای ۷۵ تا ۹۱ است نشان می دهد کمترین میزان اقدام به خودکشی نوجوانان را داشته است.
به گزارش شهروند ، نوجوانان از نظر آماری یک هزار و ۵۶ مورد خودكشی در كشور را به خود اختصاص داده است ، اما اگر اپیدمی خودكشی داشته باشد احتمالاً پس از مرگ محمد مهدی ۱۲ ساله در سال ۹۰ شکل گرفته است. پسر نوجوانی که به تقلید از سریال پنج کیلومتر تا بهشت خود را تسلیم حلقه دار کرد تا روحش به پرواز درآمد.
پس از محمد مهدی بود که اسامی دیگر نوجوانان در لیست سیاه مرگ های فجیع خودخواسته ثبت شد. یکی به تقلید از بازیگر یک سریال دست به خودکشی ساخته و دیگری به تقلید از یک مراسم اعدام خیابانی. سیاهه مرگ این نوجوانان هرروز قطورتر است. دیگر از آمار کوچک خودکشی های نوجوانان در دهه گذشته گذشته خبری نبود.
آمار خودکشی آنها نوجوانان هر سال 5 درصد افزایش یافت ، اما پایان این دهه لیست مرگ آنها را خواستار نوجوانان بیشتر از هر زمان دیگری خود را نشان می دهد. هنوز از آمار رسمی خبری نیست. اما ۲۷ نوجوان از ابتدای مهرماه تن به مرگ داده شده است. تنها در ۶ روز گذشته ۷ دختر و پسر ۱۲ تا ۱۷ ساله خودکشی کرده است. انتخاب روشهای این نوجوانان که زندگی را در انتها دیده اند ، اما ماجرا را تلختر کنید.
جزییات مرگهای خود خواسته
۳ دختر و ۴ پسر نوجوانی که در این ۶ روز گذشته خود را تسلیم مرگ نکرده است هرکدام یک زندگی می کرده یک نفس ، اما قطع شده آنها را تا نباشند. با تصمیم وحشتناکشان داغ بزرگی گذاشتند. همه این قربانیان کوچک ، مرگ را به زندگی ترجیح داده اند.
سیما میان طناب دار
سیما آخرین قربانی لیست سیاه 20 آذر ماه تا 26 آذر ماه است. دختر ۱۷ ساله رامهرمزی چهارشنبه ۲۶ آذرماه ۱۳۹۹ خودش را دار زده است.
۲۰ ثانیه تلخ
۲۵ آذر ماه ، اما یک فیلم تلخ از خودکشی نوجوان ۱۴ ساله دستبازی شد. تصاویر این فیلم ۲۰ ثانیه نشان می دهد پسر دانش آموز از پس آموختن کاپشن خود را از بالای یک برج پایین می آورد و جانش را از دست داد.
خودکشی در آبادان
۲۴ آذر ماه ، اما مرگ خودخواسته دیگری را در آبادان رقم خورد. پسر نوجوان دیگری در روستای ابوشانک با حلق آویز کردن خودش را به زندگی پایان داد.
پایان یک نفس با مومو
بازی مومو باز هم در این روزهای قربانی گرفت. ۲۲ آذر ماه پسر ۱۶ ساله در غرب تهران تحت تأثیر این بازی به زندگی خود پایان داد.
آتش اختلافات
زهرا اسماعیلی دختر ۱۶ ساله اهل روستای «باوان مرگور» ارومیه نیز روز شنبه ۲۲ آذر ماه خود را به دلیل وجود «اختلاف خانوادگی» گفته است ، به آتش کشید.
مرگ دردناک با چکاندن ماشه
اما خودکشی دانشآموز ۱۲ ساله در منطقه سعادتآباد فجیعترین خودکشی این روزهاست. ۲۲ آذر ماه این حادثه تلخ رقم خورد. پسر نوجوان قبل از مرگش، دوربین فیلمبرداری را روشن کرده و در مقابل دوربین انگیزه خود از این مرگ را بیان میکند. «از زندگی خسته شدم و دیگر نمیتوانم به زندگی ادامه دهم. حتی دستنوشتهای با این مضمون نیز از خود به جای میگذارد. در پایان این فیلم ۱۲ دقیقهای پسر نوجوان اسلحه کلت کمری را برداشته و به سرش شلیک میکند. پدر و مادر این پسر به تازگی از هم جدا شده بودند. این درحالی است که هنوز مشخص نیست این دانشآموز اسلحه را از کجا تهیه کرده است.
سوختن یک زندگی
روناک عزیزوند هم در لیست قربانیان این ۶ روز سیاه خودکشیها است. روناک عزیزوند هم دختر ۱۴ ساله اهل روستای «کانی رش» ارومیه ۲۰ آذر ۹۹ خودسوزی کرد. گفته میشود او به دلیل اختلاف با همسرش مرگ آتشین را انتخاب کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر