۱۳۹۹ دی ۲۶, جمعه

 



خبرگزاری هرانا – سحرگاه روز چهارشنبه ۲۴ دیماه، حکم اعدام ۲ زندانی که نسبت برادری با یکدیگر دارند و پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بودند، در زندان اردبیل به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری

هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه روز چهارشنبه ۲۴ دیماه ۱۳۹۹، حکم اعدام دو زندانی در زندان اردبیل اجرا شد.

هویت این زندانیان “مهدی فیضی و محرم فیضی از بند ۵ زندان اردبیل” توسط هرانا احراز شده است. این دو زندانی ۳۲ و ۴۰ ساله که نسبت برادری با یکدیگر دارند حدود ۶ سال پیش بازداشت و از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بودند.

آنها روز سه‌شنبه ۲۳ دیماه از بند ۵ به سلول‌های انفرادی زندان اردبیل منتقل شدند و نهایتا حکم اعدام آنها روز گذشته اجرا شد.

اعدام این زندانیان تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلان نشده است.

بنابر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۲۰ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۰) دستکم ۲۳۶ شهروند اعدام شدند و ۹۵ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۲ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱ حکم اعدام که در ملا عام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

اولین کشور آسیای میانه مجازات اعدام را کنار گذاشت

قزاقستان که ۷۰ درصد جمعیت آن مسلمان است مجازات اعدام را از قوانین کیفری حذف کرد. قزاقستان اولین کشور آسیای میانه و ۱۰۷مین کشور جهان است که در این راه گام می‌گذارد. ۲۸ کشور دیگر هم عملا مجازات اعدام را متوقف کرده‌اند.

به گزارش رادیو آلمان، قزاقستان از آغاز سال ۲۰۲۱ مجازات اعدام را به طور کامل از قوانین کیفری خود حذف کرد. این تصمیم پیامد پیوستن قزاقستان به پروتکل دوم میثاق بین‌المللی حقوق سیاسی و مدنی سازمان ملل است که در سپتامبر گذشته با امضای نماینده دائم قزاقستان در سازمان ملل در پای این پروتکل، انجام گرفت.

این پروتکل به طور عمده ناظر بر لغو مجازات اعدام در کشورهای عضو سازمان ملل است و کشورهایی که به طور اختیاری به آن می‌پیوندند باید بدون قید و شرط مجازات اعدام را از قوانین جزایی خود حذف کنند.

قزافستان بیش از ۱۸ میلیون نفر جمعیت دارد که ۷۰ درصد آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند. در میان پنج کشور آسیای میانه، قزافستان اولین کشوری است که به طور کامل از مجازات اعدام صرف‌نظر می‌کند.

آخرین مورد اعدام در قزاقستان به سال ۲۰۰۳ برمی‌گردد. در همان سال نورسلطان نظربایف، رهبر وقت قزاقستان، با فرمانی اجرای مجازات اعدام را به حال تعلیق درآورد و با تغییری در قانون اساسی در سال ۲۰۰۷ قرار شد که این مجازات صرفا در مورد اقدامات تروریستی و جنایات جنگی اعمال شود.

با پیوستن قزاقستان به صف کشورهای مخالف مجازات اعدام عملا ۱۰۷ کشور به طول کامل این مجازات را از قوانین جزایی خود حذف کرده‌اند. ۲۸ کشور دیگر عملا از ده سال پیش مجازات اعدام را متوقف کرده‌اند. ۷ کشور هم کاربرد مجازات اعدام را صرفا در شرایطی جنگی مجاز می‌دانند.

اعدام؛ پدری که چهارپایه را از زیر پای فرزندش کشید

حکم اعدام یک زندانی نگون بخت دیگر در یکی از زندان های جمهوری اسلامی به اجرا درآمد. پدر این زندانی با کشیدن چهارپایه از زیر پای فرزندش عامل اجرای حکم او شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی سه هفته گذشته دستکم ۳ زندانی در استان کهگیلویه و بویراحمد اعدام شدند.

هویت یکی از این زندانیان که روز چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ در زندان دهدشت اعدام شده است، به نام “رحیم پیروزی” توسط هرانا احراز شده است.
آقای پیروزی در سال ۹۰ به اتهام قتل برادر خود بازداشت و به اعدام محکوم شد. وی طی هفته گذشته نهایتا جهت اجرا حکم به سلول انفرادی منتقل شد و نهایتا روز چهارشنبه در زندان دهدشت اعدام شد. پدر آقای پیروزی به عنوان اولیای دم چهارپایه را از زیر پای فرزندش کشید و عامل اجرای حکم اعدام او شد.
مراسم تشییع جنازه آقای پیروزی روز پنج‌شنبه ۳۰ مردادماه در شهرستان لنده واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار و به خاک سپرده شد.

هویت دیگر زندانی که حدود سه هفته پیش در زندان یاسوج اعدام شده است، “حامد امیان، ۳۰ ساله و متاهل” توسط هرانا احراز شده است.

آقای امیان در سال ۹۶ در جریان یک درگیری از بابت اتهام “قتل” دوست خود بازداشت و نهایتا به اعدام محکوم شد. وی پس از بازداشت مدعی شد که به دلیل آنکه مقتول به مادرش تعرض کرده بود، با نگیزه ناموسی او را به قتل رساند، آقای امیان در سال ۹۸ در جریان فرار تعدادی از زندانیان از زندان دهدشت متواری شد و مدتی بعد مجددا بازداشت و به زندان یاسوج منتقل شد. وی نهایتا حدود سه هفته پیش پس از آنکه اولیای دم حاضر به دادن رضایت نشدند در زندان یاسوج اعدام شد.

اعدام این زندانیان تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلان نشده است.

منتشرشده در اخبار | دیدگاه‌ها برای اجرای حکم اعدام ۲ برادر زندانی در زندان اردبیلبسته هستند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

  دادگاه تجدیدنظر؛ بنجامین بریر به ۸ سال و ۸ ماه حبس محکوم شد خبرگزاری هرانا – شعبه ۷